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Proceedings of ABM Annual Congress


ISSN 2594-5327

74th ABM Annual Congress - International Vol. 74, Num. 74 (2019)


Title

ANÁLISE DE FALHA DE FLANGE UTILIZADO EM EQUIPAMENTO DE PROCESSO DE ALIMENTO

FLANGE FAILURE ANALYSIS USED IN FOOD PROCESSING EQUIPMENT

Authorship

DOI

10.5151/2594-5327-33765

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Abstract

No presente estudo foi analisado um flange que sofreu fratura em serviço na região de mudança de seção entre a face e o eixo rosqueado. Na análise de falhas foram realizadas análise química, análise macroscópica, análise de microscopia eletrônica de varredura e metalografia. Os resultados demonstraram que a fratura ocorreu por fadiga devida à carga de flexão rotativa incentivada por uma modificação no raio de curvatura do flange

 

I In the present study, a flange fractured in service was analyzed in the region of section change between the face and the threaded shaft. In the analysis of failures were performed chemical analysis, macroscopic analysis, analysis of scanning electron microscopy and metallography. The results demonstrated that the fracture occurred due to fatigue due to the flexural load stimulated by a change in curvature

Keywords

Flange; Fratura; Análise de Falhas

Flange; Fracture; Fault Analysis

How to cite

Nascimento, Brenno Lima; Júnior, Isau de Souza Alves; Macedo, Matheus Duarte de; Griza, Sandro; Priscylla Ferreira Santos; Cardoso, Raphael Calazans. ANÁLISE DE FALHA DE FLANGE UTILIZADO EM EQUIPAMENTO DE PROCESSO DE ALIMENTO, p. 2772-2778. In: 74th ABM Annual Congress - International, São Paulo, 2019.
ISSN: 2594-5327, DOI 10.5151/2594-5327-33765