Powered by Blucher Proceedings

Proceedings of ABM Annual Congress


ISSN 2594-5327

75th ABM Annual Congress - International Vol. 75, Num. 75 (2022)


Title

ANÁLISE DO ESTADO ENDURECIDO DE CONCRETO COMPOSTO PELA CINZA DO BAGAÇO DA CANA-DE-AÇÚCAR EM SUBSTITUIÇÃO AO CIMENTO

THE HARDENED STATE’S ANALYSIS OF CONCRETE COMPOUND BY THE SUGARCANE BAGASSE ASH IN SUBSTITUTE

Authorship

DOI

10.5151/2594-5327-34073

Downloads

0 Downloads

Abstract

O MUNICÍPIO DE CAMPOS DOS GOYTACAZES ONDE ESSE ESTUDO FOI REALIZADO TEM A PRODUÇÃO DA CANA-DE-AÇÚCAR COMO FATOR IMPACTANTE SOBRE SEU CRESCIMENTO E SUA ECONOMIA. O PRESENTE ESTUDO TEVE COMO OBJETIVO A COMPARAÇÃO ENTRE UM CONCRETO CONVENCIONAL E CONCRETOS COM SUBSTITUIÇÃO PARCIAL DO CIMENTO PORTLAND PELA CINZA DO BAGAÇO DA CANA-DE-AÇÚCAR, NOS TEORES DE 20% E 40%, VISANDO PROPORCIONAR UM SUBSTITUTO VIÁVEL AO CIMENTO PORTLAND POR APRESENTAR EM SUA PRODUÇÃO A GERAÇÃO DE IMPACTOS AMBIENTAIS PELA PRODUÇÃO DE

 

THE CAMPOS DOS GOYTACAZES’ CITY WHERE THIS STUDIES WAS REALIZED HAS THE SUGARCANE PRODUCTION AS A SHOCKING FACTOR ON YOUR GROWTH AND YOUR ECONOMY. THE PRESENT STUDY HAS AS OBJECTIVE THE COMPARATION BETWEEN THE CONVENTIONAL CONCRETE AND A CONCRETE WITH A PARTIAL REPLACEMENT OF THE PORLAND CEMENT BY THE SUGARCANE BAGASSE ASH. IN THE UNITIES OF 20% AND 40%, AIMING PROPORCIONATE A VAILABLE SUBSTITUTE TO THE PORTLAND CEMENT WHY IT APRESENTATES IN YOUR PRODUCTION THE GENERATION OF ENVIRONMENTAL IMPACTS BY THE

Keywords

Cinza do bagaço da cana-de-açúcar; Concreto; Resistência; Sustentabilidade; Estado endurecido.

Sugarcane bagasse ash; Concrete; Sustainability; Hardened state.

How to cite

Alvarenga, Ketlynn Passos; Rangel, Laura de Souza; Azevedo, Afonso Rangel Garcez de; Marvila, Markssuel Teixeira; Zanelato, Euzébio Bernabé; Lima, Thuany Espirito Santo de; Monteiro, Sérgio Neves. ANÁLISE DO ESTADO ENDURECIDO DE CONCRETO COMPOSTO PELA CINZA DO BAGAÇO DA CANA-DE-AÇÚCAR EM SUBSTITUIÇÃO AO CIMENTO, p. 1738-1749. In: 75th ABM Annual Congress - International, São Paulo, 2022.
ISSN: 2594-5327, DOI 10.5151/2594-5327-34073