Proceedings of ABM Annual Congress


ISSN 2594-5327

63º Congresso Anual da ABM vol. 63, num.63 (2008)


Title

REDUÇÃO DAS VARIAÇÕES DA QUALIDADE DO COQUE

REDUCTION OF THE COKE QUALITY VARIATIONS

DOI

10.5151/2594-5327-0235

Downloads

Abstract

Para a produção do coque, podemos identificar três etapas distintas durante a preparação do carvão, antes do processo de coqueificação propriamente dito: o recebimento, a britagem e o processo de dosagem. Sendo o sistema de dosagem de carvões um dos itens mais importantes na preparação da mistura de carvões a ser coqueificada. Na preparação da mistura, é necessário um sistema adequado para garantir à correta realização da dosagem desses carvões, que irão compor a mistura, para obtenção do coque. Com o objetivo de reduzir as variações da qualidade do coque produzido, foram realizados estudos no processo de consumo de carvões e produção de coque que conduziram esse trabalho à completa substituição de todo sistema de dosagem de carvões.

 

For the coke production, we can identify three distinct steps during the coal preparation, before the process of coking properly said: the receipt, the breaking and the dosage process. Being the system of coals dosage, one of the item most important in the coals mixture preparation to be coking. In the mixture preparation, an adequate system is necessary to guarantee to the correct dosage accomplishment of these coals, that they will go to compose the mixture, for attainment of the coke. With the objective of reduction of the coke quality variations, studies in the coals consumption process and coke production had been carried through that had lead this work to the complete substitution of all coals dosage system.

Keywords

Qualidade; Coque; Dosagem.

Quality; Coke; Dosage.

How to refer

Faria, Carlos Alberto de Oliveira; Nunes, Elizabeth da Silva; Souza, Deyvid Martins de. REDUÇÃO DAS VARIAÇÕES DA QUALIDADE DO COQUE , p. 2182-2190. In: 63º Congresso Anual da ABM, Santos - SP, 2008.
ISSN: 2594-5327 , DOI 10.5151/2594-5327-0235